YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME PROSEDÜRÜ

  1. AMAÇ: Bu prosedür, sosyal uygunluk yönetim sistemi tarafından belirlenmiş hedefler, prosedürler ve müşteri beklentileri doğrultusunda devamlılığını sağlamak, uygulamalardaki zayıflıkları saptamak için yapılan inceleme ve tetkiklerin bir sisteme bağlanması için oluşturulmuştur.

 

  1. KAPSAM: Bu prosedür tüm bölümler ve faaliyetleri kapsamaktadır.

 

3.SORUMLULUKLAR

3.1.Genel müdür: İç tetkik planlarını onaylar.

3.2.İnsan kaynakları: İç tetkiklerin planlanmasından, sonuçların kayıt edilmesinden, düzeltici faaliyetlerin kontrolünden ve sosyal uygunluk yönetim sisteminin performansı hakkında üst yönetime rapor vermekten sorumludur.

3.3.Denetçi: Tetkik raporlarının düzenlenmesinden ve bunların sosyal uygunluk temsilcisine iletilmesinden sorumludur.

3.4.Birim çalışanları: Tetkik sonucunda bulunan uygunsuzlukların giderilmesine yönelik düzeltici faaliyetlerin belirlenmesinden ve uygulanmasından sorumludur.

 

4.TANIMLAR

4.1.İç denetim: Sosyal uygunluk ile ilgili faaliyetlerin ve sonuçlarının, planlanan düzenlemelere uyup uymadığını, bu düzenlemelerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığının ve amaca ulaşmak için uygun olup olmadığının sistematik ve tarafsız olarak incelenmesi.

 

5.UYGULAMA

5.1. Yönetimin Sorumluluğu:

5.1.1. Yönetim; vizyon, misyon, sosyal uygunluk politikası ve temel değerlerini tespit ederek, bütün personelin kalite politikasına uygun çalışmasını sağlar.

5.1.2. Yönetim, dönemsel olarak sosyal uygunluk politikası ile uyumlu hedeflerini oluşturur ve hedeflere ulaşılması, hedefler doğrultusunda çalışmaların yapılması ve hedeflere ulaşabilmek için gerekli olan kaynakları sağlar.

5.1.3. Yönetim, organizasyonel yapıyı, organizasyon şeması oluşturarak şemada belirtilen bölümlere ait görev tanımları ile belirler.

5.1.4. Yönetim kurum içerisindeki iç iletişimi, paydaşları ve müşterileri ile olan dış iletişimi sağlamak için gerekli olan alt yapıyı sağlar.

 

Yönetim gözden geçirme toplantıları yılda 2 kez yapılır. Bu toplantının gündem maddeleri ve toplantı raporu sosyal uygunluk temsilcisince hazırlanır.

 

 

 

 

 

 

 

5.2. Yönetimin Gözden Geçirme Toplantısı:

5.2.1. Yönetimin gözden geçirme toplantısının hazırlıkları sosyal uygunluk temsilcisi tarafından yapılır.

5.2.2. İç tetkik verileri, uygunsuz faaliyetler ve düzeltici önleyici faaliyet verileri, düzeltici önleyici faaliyetlerin etkinliğine ilişkin rapor, süreç performansları, kalite hedeflerinin sonuçları, öneri ve şikayet verileri, memnuniyet anketlerinin sonuçları, eğitimlerin etkinlik raporu sosyal uygunluk temsilcisi tarafından yönetim gözden geçirme toplantısında sunulur.

5.2.3. Yönetim gözden geçirme toplantısında sunulan rapor doğrultusunda alınması gereken önlemler ve kararlar görüşülür.

5.2.4. Yönetim tarafından standartları belirlenir, güçlü ve zayıf noktalar tespit edilir ve bunlara göre düzeltici ve geliştirici faaliyetler kararlaştırılır.

5.2.5. Yönetim, kurumun sosyal uygunluk hedeflerini değerlendirir, gerekli durumlarda revizyonlar yapar.

5.2.6. Kararları takiben sosyal uygunluk temsilcisi tarafından toplantı tutanağı hazırlanır ve toplantı katılımcılarının imzalaması sağlanır.

 

5.2.7. Yönetimi gözden geçirme toplantı tutanağı ve kararları sosyal uygunluk temsilcisi tarafından toplantıdan en geç bir hafta sonra birimlere iletilir.

 

6.REFERANSLAR VE İLAVE DÖKÜMANLAR

6.1. Yönetimin gözden geçirme raporları

6.2. İç denetim formu & sonucu

6.3. Toplantı günden formu

6.4. Karar takip çizelgesi

 

 

 

Yorum yapın

tr_TRTurkish