Skip to content
- Dikimhanede kırık iğne prosedürü uygulanmalıdır.
- Makinacılarda ve makine üzerinde toplu iğne dahil ekstra hiçbir iğne bulunmamalıdır.
- Hiçbir makinacı bu iğnelere izin almadan tek başına ulaşamamalıdır.(El veya makine iğnesi) Tüm yedek iğneler, üretim alanından uzak bir bölgede, departman şefinin sorumluluğunda kilitli olarak saklanmalıdır.
- Kırık iğnenin tüm parçaları bulunmadan makinacıya yeni iğne verilemez.Bulunan kırık iğne parçaları anında bir forma yapıştırılır ve her bant için bu form günlük olarak tutulmalıdır.
- Kırık iğnenin tüm parçaları bulunamaz ise, iğnenin kırıldığı makinenin çevresindeki tüm Mallar aranır ve gerekiyorsa mallar iğne dedektöründen geçirilir.
- Kırık iğne prosedürü kılçık tabancalarının iğnelerini de kapsar.
- Kırık iğne Kayıt Formundaki bilgiler 18 ay öncesine kadar saklanmalıdır.
- Daha eski kayıtlar fabrikadan en az 100 metre uzaklıkta bir yere gömülerek imha edilmelidir.
- Sistem bütün çalışanlara anlatılarak, işletmedeki personle kırık iğne prosedürü ile ilgili oryantasyon eğitimleri verilmeli ve bu eğitimlerle ilgili kayıtlar tutulmalıdır
- Makinacılar makas veya metal aparat kullanıyorlarsa, bu makaslar ve aparatlar makinalara sabitlenmelidir.
- Her gün mesai bitiminde makinaların günlük temizliği ve en az 15 günde bir genel makine bakımı yapılmalıdır. Makinelerin iç aksamında herhangi bir metal parça-veya iğne parçası bulunmamalı ve periyodik olarak mıknatısla kontrol yapılmalıdır.
- Üretimde kullanılan tüm makinelerin bir kaydı olmalı ve makine için yapılan her bakım işlemi veya servis hizmeti makine kaydına işlenerek makine ile ilgili geçmişte hangi arıza ve bakım yapıldığı kaydına ulaşılabilmelidir.
Cookie options so that we can provide you with the best experience on the web. If you continue to use this site, we will assume that you accept this.Ok